Producten

Producten

Het mag u niet verrassen dat op de menukaart veel streekproducten te vinden zijn, als het even kan zijn ze biologisch geteeld of vervaardigd. Maar als u in Restaurant Zee&Land om u heen kijkt, ziet u  dat er ook in de inrichting veel aandacht uitgaat naar het Zeeuwse product. Zo zijn de uitdagende Mossel- en Oesterjurken al bekende eye-catchers in de Zeeuwse huiskamer. De Zeeuwse boerinnetjes van Studio Bolletje hebben een heerlijk comfortabel plekje op de bank gekregen. Maar wist u dat de restauranttafels door Eric Rotte zelf vervaardigd zijn? Deze duizendpoot heeft de culinaire creativiteit verwisseld voor het maken van bijzondere meubelen en daarvan vindt u een (kleine) presentatie in ons restaurant.

 

Naast de mooie, dagverse en biologische producten van ’t Hof Welgelegen, halen wij onze verdere ingredienten van zo dichtbij mogelijk; de mosselen komen uit de bekken van de Neeltje Jans, de oesters uit de putten van Yerseke, de kazen van Kaasboerderij Schellach en vlees uit de weides van  Loverendale.

 

Maar wist u dat er op de wijnkaart een topklasse wijn van Zeeuwse komaf prijkt? Deze heeft internationaal al veel liefhebbers bekoort, daar de Pinot-Blanc, Pinot-Gris en Rivaner van De Kleine Schorreal jaren geserveerd wordt in de KLM Businessclass. Maar u kunt nu genieten op ongekende hoogten ‘gewoon’ in Restaurant Zee&Land!

 

Elk kwartaal zetten wij onze Zeeuwse streekproducten extra in het zonnetje. Gedurende een hele week serveren wij dan een 3 gangenmenu voor de vriendelijke prijs van € 25,00 inclusief aperitief. De data in 2016 voor deze Regionale Seizoensweken zijn:

28 maart=3 april

20-26 juni

19-25 september

12-18 december

 

Restaurant Zee&Land hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen ten aanzien van onze producten, onze leveranciers en onze medewerkers. Duurzaamheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en oog voor mens en onze omgeving staan daarbij centraal. Ons Green Key-keurmerk staat ervoor garant dat wij er alles aan doen om de druk op natuur en milieu te minimaliseren.

Verdere partners en samenwerkingsvormen

  • Terroir
  • Lekker Regionaal
  • Slow Food Zeeland
  • Eerlijk Winkelen
Deel deze pagina